Forklaring til Poengskjema Grade 1

Her kommer forklaring til poengskjema.

 

Grade 1

Det gis følgende forklaring til poengsum og karakterer:

Eksamenseleven må oppnå minimum 25 % poeng i hver seksjon for å bestå eksamen. Det betyr at du må få minst 10 poeng i teknikk seksjonen og minst 15 poeng i den kunstneriske seksjonen og tilsammen må du få minst 40 poeng totalt. Får du 39 poeng eller mindre så har du ikke bestått og får ikke diplom.

40-59 poeng gir karakteren PASS

60-79 poeng gir karakteren MERIT

80-100 poeng gir karakteren DISTINCTION

 

ISTD er en anerkjent organisasjon som forholder seg til the Qualifications and Credit Framework (QCF) i Storbritannia og vil derfor forholde seg til de reguleringer som er bestemt av the Office of Qualifications and Examinations Regulation (Ofqual). Alle eksamener vil derfor ha ett Qualification Accreditation Number (QAN) og er likestilt med annen utdannelse i Storbritannia. Din diplom er derfor ett verdipapir - ta vare på den.

 

Grade 1 - 

ISTD Level 1 Award in Graded Examination in Dance: 501/0755/0

 
Technique - Dette er en den tekniske delen av danseeksamen Marks Attainable - viser hvor mange poeng som er mulig å få. Her er 10 maks poeng og kun oppnåelig om man er helt perfekt. Det er derfor svært urealistisk å få 10 poeng. Marks Given-Dette er hvor mange poeng du oppnådde.
Barre - Dette er alle øvelsene du gjør ved ballettstangen med unntak av adage øvelsen. 10  

Port de bras - dette er den øvelsen som heter port de bras, samt hvordan du holder bruker armene generelt i løpet av øvelsene.

10  
Adage and pirouette - dette er de øvelsene som heter adage og som heter pirouette. 10  
Allegro - dette er alle hopp øvelser 10  
Section Total - Totalt oppnådde poeng 40 - viser hvor mange poeng som er maximum mulig å få. Kun oppnåelig om man er helt perfekt. Det er derfor svært urealistisk å få 40 poeng.  

 

Presentation, Musicality and Response - Dette er den kunstneriske delen av eksamen. Marks Attainable - viser hvor mange poeng som er mulig å få. Her er 10 maks poeng og kun oppnåelig om man er helt perfekt. Det er derfor svært urealistisk å få 10 poeng. Marks Given-Dette er hvor mange poeng du oppnådde.
Sense of Performance - Danseuttrykk, evnen til å vise følelse og kvalitet når man danser 10  
Quality and co-ordination of movement - Dette er hvor fin kvalitet man har i bevegelsene sine og om man er koordinert. 10  
Rhythm, sense og timing and musicality - har du god danserytmne, danser du i takt med musikken eller er man litt før? Viser du musikalitet? 10  
Syllabus knowledge and theory - Dette er hvor godt du kan øvelsene. Husker du dem? Har du riktig ben/arm, ser du riktig vei? Har du pugget på teorien? Kan du de armposisjonene og benposisjonene som skal kunnes. 10  
Response and enjoyment - Danseglede, ser det ut til at du liker å danse? Eller ser det ut som du kjeder deg? 10  
Dance - dette er solo dansen. 10  
Section Total - Totalt oppnådde poeng 60 - viser hvor mange poeng som er maximum mulig å få. Kun oppnåelig om man er helt perfekt. Det er derfor svært urealistisk å få 60 poeng.